Translate

sâmbătă, 9 noiembrie 2013

Iarna asta NU racim !


Metode orientale de prevenţie a neplă­cerilor pro­vocate de vremea rece
- Medicina tradiţională chi­neză are numeroase sfa­turi care ajută la prevenirea apari­ţiei răcelilor sezoniere şi a gripei:
* Beţi apă caldă spre fierbinte - ajută la eli­minarea toxinelor din organism.
* Beţi ceai de ghimbir şi curmale: 5 felii de ghimbir şi 10 curmale se fierb timp de 10 minute, în apă clocotită. ( ajută sistemul imunitar).
* Spălaţi-vă faţa de 2-3 ori pe zi cu apă foarte rece - ajută la păstrarea elasticităţii vaselor sanguine şi la o irigare mai bună a creierului.
* Ţineţi lângă pat coji de portocale sau ulei de mentă - au efect antiviral şi acţio­nează cu succes pe parcursul întregii perioade de fo­losinţă.
* Puneţi o ceapă într-un ungher din casă, fără să-i curăţaţi coaja - alungă microbii şi viruşii.
* Um­pleţi o pernă cu plante medici­nale uscate, din care să nu lipsească menta, busuiocul, frunzele de dud şi florile de crizantema.
* Ţineţi picioa­rele într-un lighean cu apă caldă, timp de jumătate de oră, în fiecare zi.
* Puneţi într-un ibric 50 ml oţet şi fier­beţi-l la foc mic, până dă în clocot. Închideţi gea­murile şi plimbaţi ibri­cul prin casă, astfel încât aburul de la oţet să se îm­prăştie peste tot - ajută la îndepăr­tarea viruşilor din at­mosferă.
Adoptati o alimentatie cât mai usoara. Fiindcă este anotimpul recoltelor, ar fi bine să renunţăm în această perioadă la prăjeli şi să consumăm cât mai multe ve­ge­tale proaspete, în special legume verzi, care conţin vi­tamina D.
(sursa: Formula AS)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu