Translate

joi, 28 martie 2013

Cum mancam nucile? (reactualizare ian 2015)



Cerealele integrale si leguminoasele  contin un complex de enzime inhibitoare, care le protejeaza impotriva germinarii premature.
Aceste substante, printre care si acidul fitic ingreuneaza procesul de digestie, prin blocarea unor enzime care intervin in procesul de absorbtie a unor substante importante pentru organism.
Unele studii spun ca o cantitate mare de astfel de nuci crude (migdale, nuci, alune de padure, etc) mancate zilnic, constant, poate duce la deficiente minerale(calciu, magneziu,fier)

Pentru a profita la maximum de nutrientii specifici si a nu solicita peste masura organele si sucurile digestive se recomanda hidratarea lor inainte de consum.  In functie de marimea nucilor si a semintelor, timpul de hidratare difera: de la 30 minute (seminte de floarea soarelui si dovleac) pana la 6-12 ore (nuca, nuca pecan, caju).
Gasiti aici un tabel orientativ

Un alt avantaj  important al procesului de inmuiere si germinare este cresterea dramatica a continutului de nutrienti disponibili din nuci si seminte.
Deci,pe langa inlaturarea acidului fitic, hidratarea trezeste energiile latente din seminte, iar noi vom ingera odata cu ele VIATA.


sursa: internet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu