Translate

luni, 27 octombrie 2014

Din nou despre DEPRESIE


Noutati (interesante) despre DEPRESIE
In cartea sa "Recuperare Integrala", Dr. Gary Kaplan spune ca toate traumele pe care le sufera corpul — fie ca e vorba de auto-abandon, abuz, boala, interventie chirurgicala, alimentatie proasta, expunere la chimicale sau toxine din mediu — au un efect cumulativ asupra microgliilor.
Microgliile sant niste celule mici din sistemul nervos central care au capacitatea de mobilizare (de a se deplasa) și de a fagocita celule nervoase degenerate.Compun 5% din celulele sistemului nervos central .
Cand traumele s-au acumulat in microglii, un incident declansator (ex. interventie chirurgicala, moartea cuiva drag) le poate determina sa reactioneze exagerat, declansand depresie si durere cronica.
Care sant aceste traume care se pot acumula? Iata cateva exemple:
Auto-abandomul emotional
- iti concentrezi gandurile in minte – ignorandu-ti sentimentele – in loc sa fii prezent in corpul tau si sa acorzi atentie propriilor tale sentimente.
- te judeci singur si permiti astfel ego-ului tau  sa preia controlul si nu sinelui tau iubitor.
- recurgi la dependente pentru a-ti amorti sentimentele
- incerci sa-i faci pe altii responsabili de propria ta fericire, siguranta si respect de sine
Daca te-ai purta cu un copil in felurile descrise mai sus, cu siguranta ca ar fi un copil deprimat. Acelasi lucru se intampla si cu copilul din tine.
Auto-abandonul fizic
- Mananci regulat zahar si alimente procesate / nu mananci mancare curata, organica
- Nu dormi suficient
- Nu faci suficient sport
- Nu bei destula apa (30 ml de apa pe fiecare kg din greutatea ta corporala)
- Te expui la toxine (apa cu clor, produse modificate genetic, pesticide, aditivi alimentari, azbest sau mucegai )
Toate astea au si o"radacina" comuna : nu ai suficienta autodisciplina
Traume nevindecate
Depresiile grave pot aparea si in urma unor traume nevindecate din copilarie precum abuzul sau neglijenta sau a unor evenimente traumatizante din viata de adult care au ramas nevindecate. Te abandonezi daca nu faci tot ce poti pentru a primi ajutor ca sa-ti vindeci traumele.
Exista multe terapii foarte eficiente pentru a te ajuta sa-ti vindeci traumele.
Lipsa de relationare cu ceilalti
Singuratatea este deseori o cauza importanta a depresiei. Daca te izolezi de ceilalti si nu faci tot ce-ti sta in puteri pentru a gasi o companie potrivita, inseamna ca nu te iubesti pe tine insuti. Suntem fiinte sociale si relationarea este importanta pentru bunastarea noastra.
Sa fii intr-o relatie in care te simti singur e ca si cum ai fi singur – sau chiar mai rau. Daca te simti singur intr-o relatie, trebuie sa ceri ajutor fie pentru a-ti imbunatati relatia cu partenerul, fie pentru a parasi acea relatie.
Toate cauzele mentionate sunt factori ce pot perturba negativ activitatea microgliilor. Pentru echilibrarea activitatii microgliilor toate aceste probleme trebuie vindecate.

sursa : http://www.mindbodygreen.com/0-15478/what-really-causes

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu