Translate

duminică, 16 iunie 2013

"Planta miracol"

Aloe Vera - numita si “planta miracol”


   Aproximativ 96% din aceasta planta este apa. Restul este alcatuit din minerale ca: magneziu, zinc, cupru, crom si seleniu antioxidant, vitamine incluzand antioxidantii C si E si beta carotina, 20 din  cei 22 de aminoacizi de care are nevoie organismul si 7 din cei 8 care nu pot fi fabricati de corpul nostru. Impreuna, aceste elemente au un efect mai mare decat ar avea separat, deoarece isi sporesc intensitatea reciproc (sinergie).
   Aloe Vera functioneaza pe 2 planuri: previne si vindeca afectiuni la nivelul diferitelor tipuri de tesuturi si echilibreaza sistemul imunitar prin antioxidantii care elimina radicalii liberi produsi de metabolismul nostru si de sursele de poluare din mediul inconjurator.
   Administrat pe cale interna, aceasta planta calmeaza iritatiile la nivelul sistemului digestiv, cum sunt colica si ulcerul. Proprietatile anti-inflamatorii sunt benefice si pentru stomac, intenstinele subtire si gros. Previne indigestiile si alte tulburari, constipatia si hemoroizii.
  Echilibrand sistemul imunitar, vindeca astmul, artrita si LE (lupus eritematos).
   Aplicata pe piele, Aloe Vera previne si vindeca eczemele, psoriasul, ranile, muscaturile, acneea, durerile musculare, entorsele, degeraturile si multe altele.
   Studii recente arata ca Aloe Vera stimuleaza sistemul imunitar al bolnavilor de cancer si lungeste perioada lor de viata de calitate. Distruge radicalii liberi cu proprietatile sale antioxidante si stimuleaza formarea celulelor albe, eliberand proteine de protectie si alte substante ce intaresc sistemul imunitar.
   Datorita acestor proprietati, planta face parte din programul nutritional al bolnavilor de SIDA, prevenind aparitia infectiilor.


                                         Aloe vera, elixirul sănătăţii

Deşi medicina populară i-a redescoperit proprietăţile abia în ultimele decenii, Aloe vera este una dintre cele mai vechi plante medicinale cunoscute de om. Vechii greci o foloseau pentru vindecarea a numeroase boli interne sau externe, egiptenii o foloseau pentru regimurile de întreţinere a frumuseţii şi pentru îmbălsămarea morţilor, iar medicina chineză veche considera Aloe vera ca una dintre plantele cu proprietăţi terapeutice deosebite şi o numeau "medicamentul armoniei". Ruşii numesc această plantă "elixirul longevităţii", iar indienii americani o cunoşteau ca fiind "vindecătorul tăcut". Medicii antichităţii, Dioscoride şi Plinius preţuiau foarte mult proprietăţile terapeutice ale acestei plante. În acele vremuri, în Europa, sucul de aloe costa foarte mult. Se spune ca, din cauza aloei, Alexandru Macedon a încercat să cucerească o insulă (Socotra) pe care se cultiva această plantă din care băştinaşii făceau un suc cu proprietăţi tămăduitoare


-          detoxifiant natural care stimulează imunitatea organismului.
-          Conţine agenţi antiseptici – bactericid, fungicid şi antiviral fara efecte secundare
-          este un excelent analgezic natural.
-          antiinflamator natural
-          accelerează vindecarea prin creşterea afluxului de sînge în piele.
-          Are remarcabila proprietate de a penetra ţesuturile în profunzime, substanţele conţinute reuşind să treacă prin toate straturile pielii. Această însuşire o face extrem de eficientă în cosmetică. Cremele cu aloe dau umiditate pielii, protejează împotriva arsurilor de soare, a înţepăturilor de insecte, a tăieturilor şi sînt eficiente în tratarea acneei şi a psoriazisului.

     
                                 Aloe Vera este o planta a surprizelor.

Cand planta de aloe este ranita sau taiata, ies la lumina insusirile sale vindecatoare; se va cicatriza si va trai in continuare...
Este cunoscuta din antichitate , dar redescoperita de medici abia in 1930 cand va da rezultate neasteptate in arsurile provocate de radiatiile Rontgen, unde alte metode au esuat. Aceleasi rezultate, o decada mai tarziu , la Hiroshima si Nagasaki...
 
Studiile au confirmat ca Aloe Vera este o sursa de ingrediente vindecatoare, care actioneaza sinergic amplificandu-si unul altuia efectele.
Aceste ingrediente sant: vitamine, minerale, enzime si aminoacizi ( proteine).
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu