Translate
duminică, 21 septembrie 2014
SANATATEA CELULARA
SANATATEA CELULARA si vitaminele
Studii independente efectuate în Statele Unite, Canada, Marea Britanie și multe alte țări arată scăderea substanțială a conținutului de nutrienți din alimentația noastră în ultimele decenii.
Există multe dovezi care arată că vitaminele și mineralele – când sunt consumate în cantitate mai mare decât Doza Zilnică Recomandată (DZR) – sunt benefice pentru
-menținerea unei sănătăți optime
-prevenirea dezvoltării unor maladii cronice.
DZR indică doar cantitatea de vitamine și minerale necesară prevenirii bolilor comune de nutriție (cum ar fi rahitismul sau scorbutul) la o persoană obișnuită.
Aceasta nu ia în considerare
-nevoile metabolice individuale ale unei persoane
-obiceiurile alimentare ale unei persoane,
-stilul de viață,
-starea de sănătate
-faptul că nutrienții acționează în echipă în organismul nostru, spre deosebire de modul în care o fac substanțele chimice individuale din medicamentele farmaceutice.
Vitaminele, mineralele, aminoacizii și alți nutrienți esențiali sunt necesari pentru miile de reacții biochimice care au loc continuu în fiecare celulă și o deficiență cronică a acestor nutrienți esențiali este cauza cea mai frecventă a disfuncțiilor celulare și deci a bolilor.
Un consum optim de vitamine, minerale, aminoacizi și alți nutrienți esențiali este deci cheia pentru obținerea unei sănătăți optime și prevenirea dezvoltării maladiilor cronice.
Abordarea Sănătății Celulare se bazează pe descoperirea faptului că sănătatea şi boala nu sunt stabilite la nivelul organelor, ci la nivelul miliardelor de celule care formează aceste organe şi corpul uman.
Acest lucru este în contrast aproape total cu abordarea medicinei convenţionale care divide corpul în diferite discipline şi tratează esenţialmente fiecare organ ca entitate separată. În consecinţă, în medicina convenţională cardiologul are grijă de inimă, gastroenterologul este specializat pe sistemul digestiv, hepatologul se ocupă de ficat ş.a.m.d. Această abordare ignoră faptul că singurul şi cel mai important motiv pentru o funcţie celulară deficitară – şi deci pentru dezvoltarea unei boli – este lipsa bioenergiei la nivel celular.
Cele mai importante molecule de bioenergie de care are nevoie celula pentru a funcţiona normal sunt biocatalizatorii, molecule mici care accelerează reacţiile chimice care au loc în celule. Cele mai importante din aceste molecule sunt vitaminele, mineralele, elementele trasoare şi anumiţi aminoacizi.
Sănătatea Celulară este un nou domeniu de cercetare care aplică aceste cunoştinţe pentru prevenirea şi tratarea celor mai comune boli ale zilelor noastre.
Medicina cu bază farmaceutică, pe de altă parte, nu tratează rădăcina cauzelor bolilor – deficienţele nutriţionale la nivel celular – ci numai simptomele: analgezice pentru dureri de cap, antiacizi pentru a contracara aciditatea stomacului, medicamente antiinflamatorii pentru artrită etc.
DAR !!!
* Terapiile bazate pe utilizarea vitaminelor, mineralelor, aminoacizilor şi altor nutrienţi esenţiali naturali nu sunt de interes pentru industria farmaceutică pentru că ele nu pot fi patentate.
* Piaţa de desfacere pentru industria farmaceutică este corpul uman – dar numai pentru atâta timp cât corpul găzduieşte o boală. Deci, eradicarea bolilor este prin natura sa diametral opusă intereselor de investiţii ale industriei farmaceutice.
* Majoritatea medicamentelor comercializate astăzi nu au o eficienţă dovedită şi atacă mai ales simptomele.
IN CONCLUZIE:
Vitaminele şi alte terapii naturale eficiente care optimizează metabolismul celular ameninţă aşadar “afacerea cu boala” a industriei farmaceutice, pentru că se adresează cauzelor celulare ale celor mai comune boli ale zilelor noastre şi nu pot fi patentate.
ALEGEREA VA APARTINE !
surse:
http://www4ro.dr-rath-foundation.org/science/faq/faq.html#1
Legume fără vitamine. Revista Life Extension, martie 2001.
http://www.lef.org/magazine/mag2001/mar2001_report_vegetables.html
Schimbări de nutriențI din fructe șI legume între 1951-1999. Compilat de Jeffrey Christian.
http://www.ctv.ca/servlet/ArticleNews/story/CTVNews/20020705/favaro_nutrients_chart_020705
Abonați-vă la:
Postări (Atom)