Cerealele
integrale si leguminoasele contin un
complex de enzime inhibitoare, care le protejeaza impotriva germinarii
premature.
Aceste
substante, printre care si acidul fitic ingreuneaza procesul de
digestie, prin blocarea unor enzime care intervin in procesul de absorbtie a
unor substante importante pentru organism.
Unele
studii spun ca o cantitate mare de astfel de nuci crude (migdale, nuci, alune
de padure, etc) mancate zilnic, constant, poate duce la deficiente
minerale(calciu, magneziu,fier)
Pentru
a profita la maximum de nutrientii specifici si a nu solicita peste masura organele si sucurile digestive se recomanda hidratarea lor inainte de
consum. In functie de marimea
nucilor si a semintelor, timpul de hidratare difera: de la 30 minute (seminte
de floarea soarelui si dovleac) pana la 6-12 ore (nuca, nuca pecan,
caju).
Gasiti aici un tabel orientativ
Un alt avantaj important al procesului de inmuiere si germinare este cresterea dramatica a continutului de nutrienti disponibili din nuci si seminte.
Gasiti aici un tabel orientativ
Un alt avantaj important al procesului de inmuiere si germinare este cresterea dramatica a continutului de nutrienti disponibili din nuci si seminte.
Deci,pe
langa inlaturarea acidului fitic, hidratarea trezeste energiile latente din
seminte, iar noi vom ingera odata cu ele VIATA.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu